Bluetooth Adapter for Dolphin Streaming

5 posts / 0 new
Last post
VashEXE
Bluetooth Adapter for Dolphin Streaming

Hey guys,

I have a Kinivo BT400 USB Bluetooth adapter that I'm looking to use on my HTPC downstairs and stream Dolphin games from my PC upstairs. When I install the BT adapter on the server PC it installs properly, but when I try to connect it through VirtualHere on my Client PC, it connects and immediately disconnects. On the server logs I get:

2017-08-16 21:19:06 INFO :Device 5 [0a5c:21e8] BOUND to connection 2
2017-08-16 21:19:11 WARNING :Failed to release claimed device USB\ROOT_HUB\4&14D59EDA&0,USB\VID_0A5C&PID_21E8\5CF370743930,2 while uncapturing, The device does not recognize the command. (0x00000016)
2017-08-16 21:19:14 INFO :Device 5 [0a5c:21e8] SURPRISE UNBOUND from connection 2
2017-08-16 21:19:14 INFO :Unmanaging device 5 [0a5c:21e8]
2017-08-16 21:19:14 INFO :Found Full speed device [0a5c:21e8] "Broadcom Corp, BCM920702 Bluetooth 4.0" at address 5

The other catch with this is that I have to use the libusbK drivers for this adapter, so I'm not sure if I should install that on the Server side and pass it over to the client, or on the client side after it has the adapter sent over from the server. Either way, it's not connecting at all, so that'll have to be resolved first, but I'd assume that VirtualHere has a specific driver it uses to pass it though.

Any help would be GREATLY appreciated.

Thanks guys!

Michael
.

OK i think what is happening is that the bluetooth adapter doesnt like having a "RESET" sent to it when its connected to. Thats ok we can bypass the reset like this

1. You need to exit the virtualhere server
2. Edit the config.ini file in the same directory and add the line

onReset.0a5c.21e8=

then save the config.ini file

3. Now start the virtualhere server again, and unplug/replug the adapter
4. Now try using the bluetooth adapter again via the virutalhere client.

Does it stay connected and work now?

P.S You would need to install the libusbK adapter client side, the server knows nothing about this, its only the client

VashEXE
Awesome response time man, I

Awesome response time man, I can't believe it.

I'm still having the same issue, but the logs show that that line that I added might not be right. I get this in the logs now:

2017-08-16 21:51:23 INFO :Executed empty hook for onReset.0a5c.21e8
2017-08-16 21:51:23 WARNING :Failed to release claimed device USB\ROOT_HUB\4&14D59EDA&0,USB\VID_0A5C&PID_21E8\5CF370743930,2 while uncapturing, The device does not recognize the command. (0x00000016)
2017-08-16 21:51:26 INFO :Device 5 [0a5c:21e8] SURPRISE UNBOUND from connection 1

I'm not sure if I added the line incorrectly or not. Here's my config file as well:

It=1502934495
MinimizeOnStart=1
DeviceIdMap=USB\ROOT_HUB\4&3141BC6C&0,USB\VID_046D&PID_C52B\5&2EAB04AB&0&2,2,1,USB\ROOT_HUB\4&1D34232F&0,USB\VID_0B05&PID_17CB\5CF370690553,2,2,USB\ROOT_HUB\4&14D59EDA&0,USB\VID_0A5C&PID_21E8\5CF370743930,1,3,USB\ROOT_HUB20\4&3097EDFD&0,USB\VID_0781&PID_5581\4C530001070830121191,3,4,USB\ROOT_HUB\4&14D59EDA&0,USB\VID_0A5C&PID_21E8\5CF370743930,2,5
onReset.0a5c.21e8=

Thanks again man!

VashEXE
So I was able to get it to

So I was able to get it to stop disconnecting constantly by connecting the device on the client and uninstalling the drivers for the device quickly. After Uninstalling the drivers. I disconnected and reconnected the BT adapter on my client and was able to get the libusbK drivers installed. Dolphin detects it, but it seems like there's a lot of packet loss or latency on the connection. It complains constantly about not being able to talk back and fourth with the adapter, but I doubt that's a problem with the software at this point. Looks like I'm gonna have to figure something else out.

If you have any ideas let me know, but otherwise, I really appreciate the quick response!

Michael
.

OK, i just happen to have an adapter i use for testing with the same chip. The adapter is a belkin http://www.belkin.com/us/support-product?pid=01t80000003Hgu9AAC

My setup is this

1. Windows 10 64-bit running on my test HTPC next to my TV
2. I download the virtualhere server for windows from my website
3. Run vhusbdwin64.exe and look at the log and it shows the following
2017-08-17 05:11:03 INFO :Found Full speed device [050d:065a] "Broadcom Corp, BCM920702 Bluetooth 4.0" at address 9
4. I run the virtualhere client on my laptop. **My laptop has a built-in Bluetooth adapter this must be disabled first**. A computer cannot have two bluetooth adapters active. Its not possible so i bring up device manager and disable the in-built Intel USB Adapter by right clicking it and selecting Disable Device
5. Now i use the bluetooth adapter via virtualhere and it now appears as connected in the client and i can use it via virtualhere remotely.

I think possibly your server device may need its inbuilt bluetooth adapter disabled first then plug in your bluetooth dongle. I also think the client machine also needs its in-built bluetooth adapter disabled also. Then i think it will probably work.

Log in or register to post comments