Error starting last usb server version 3.8.3

10 posts / 0 new
Last post
CoolOn3
Error starting last usb server version 3.8.3

Hello,

After update to last version I have this error:
Error 'System error' (101) calling getaddrinfo for (null):7575

"Uname -a"
Linux Server 4.9.0-8-amd64 #1 SMP Debian 4.9.144-3.1 (2019-02-19) x86_64 GNU/Linux

"ip a"
1: lo: mtu 65536 qdisc noqueue state UNKNOWN group default qlen 1
link/loopback 00:00:00:00:00:00 brd 00:00:00:00:00:00
inet 127.0.0.1/8 scope host lo
valid_lft forever preferred_lft forever
2: eno1: mtu 1500 qdisc pfifo_fast state UP group default qlen 1000
link/ether 2c:44:fd:28:79:35 brd ff:ff:ff:ff:ff:ff
inet 192.168.1.38/24 brd 192.168.1.255 scope global eno1
valid_lft forever preferred_lft forever
inet6 fe80::b02c:8d3b:b146:f0fe/64 scope link
valid_lft forever preferred_lft forever
3: tun0: mtu 1500 qdisc pfifo_fast state UNKNOWN group default qlen 100
link/none
inet 173.0.0.1/24 brd 173.0.0.255 scope global tun0
valid_lft forever preferred_lft forever

Thanks

Michael
.

Are you starting the virtualhere server before any network interfaces are up? E.g in an init.d script before network is done?

CoolOn3
No Michael.

No Michael.
And I try to run manual only with -b and have the some problem

Michael
.
CoolOn3
This version works great

This version works great

Michael
.

Can you describe your os/network setup?

Im pretty sure its a compiler bug but i cant fix it because of another compiler bug.

If you could you tell me your network/os setup - Im assuming debian 9.8 with openvpn? I installed debian 9.8 and didnt have any issues with virtualhere.

openvpn is a bit trickier,so i want to make sure you are using openvpn?

CoolOn3
Sorry by delay Michael.

Sorry by delay Michael.

Yes is Debian 9.8 with OpenVPN with default configs, only changed the port and ip range to 173.0.0.10 - 173.0.0.254 all the rest is default.

cfranke
Same here

Hi Michael, same error here. i use vhere in this auto updating docker image: https://hub.docker.com/r/moritzf/virtualhere/

Michael
.

Ok can you try again. I made an update

For docker just rebuild the image or download the new server binary from here https://www.virtualhere.com/sites/default/files/usbserver/vhusbdx86_64

Can you let me know if it works ok now

Michael
.

Ok im pretty sure this is now fixed in 3.8.4 available now

Log in or register to post comments