Virtual Here and iLok on OSX 10.13 (High Sierra)

15 posts / 0 new
Last post
SlyLaM
Virtual Here and iLok on OSX 10.13 (High Sierra)

Hi,
I just installed virtual here server (v3.7.3) on a Synology NAS (with DSM 6.2-23739 Update 2 ) and it's not working with iloks on MacPro with osx 10.13 .
Is it a known problem ?
I can see ilok in the list, I can connect to it, but when I start ilok manager or protools for example, it freezes until I disconnect the ilok.
Then it report an error.

I should mention that it is working perfectly on a MacPro with osx ElCapitan (10.11.6)

Thanks !

Michael
.

It should be working fine on high sierra, i haven't had any reports of it not working. Can you install the latest ilok license manager and see if that fixes it.

SlyLaM
I tried, but it hasn't been

I tried, but it hasn't been concluent.
Always not working on high sierra, and I made a test with Sierra (10.12) and it's not working either.
I installed virtualhere_3.7.3_x86_64.spk on the NAS. It's a Synology RS2418RP+, is it the right installer ? In the Synology tab, the say paquet architecture is Denverton, but I can't find in your list.

I may also make a screen recording if you want and send in pm if you wanna see what's happening.

Thank you.

Michael
.

Did you try on Mojave?

SlyLaM
.

Same problem.
iLok Manager freezes until I remove the iLok. Then the name appears for a brief moment then disappears.
I also installed virtualhere_3.8.2_denverton on the NAS (Synolgy RS2418RP+)

SlyLaM
Last release

Also, the link for the last denverton release (3.8.7) is broken.

Michael
.

I fixed the download link.

What about trying to plug the ilok into a different port (preferably USB 2.0) or a USB 2.0 hub then into the synology?

SlyLaM
Synology NAS only has USB3

Synology NAS only has USB3 ports.
I tried to connect iLok:
1. Directly on the NAS
2. On an AmazonBasics 7 ports USB3.0 Hub (https://www.amazon.fr/AmazonBasics-ports-avec-adaptateur-prise/dp/B00E4J...)
3. On a D.Link DUB-H4 USB2 Hub (http://content.us.dlink.com/wp-content/uploads/2014/03/DUB-H4_DATASHEET_...)
Always the same issue.
I send a screen capture in PM.

Michael
.

I just think its something wrong with your synology. Do you anything else you could run virtualhere server on like a raspberry pi or a pc or linux box? If so install virtualhere server on that and see if its ok then

SlyLaM
It's ok on a WIN10 pc. I

It's ok on a WIN10 pc. I would prefer to have it on my NAS ...
Is it normal the port n° is 17570 on the NAS ?

Michael
.

The TCP port is 7575 for all platforms *except* for Synology.

Synology already has their replication service running on port 7575 so i had to change the default to 17570 on Synology.

Usually this is no problem except if you turn off Auto-Find in the client, then you will need to Specify the Synology hub colon 17570 to connect when you Manually Add the server ip by right clicking USB Hubs->Specify Hubs.

dapaul
Hello,

Hello,

I have the same problem, but with an QNAP Nas instead of Synology.

I tried two different Macs with Mojave and with High Sierra. Same behavior as SlyLaM. iLok Manager see the dongle only sometimes and only when disconnecting in Virtual Here client. Also Freezes when I close the iLok manager until I disconnect the dongle.

I tried two different Server versions. Newest 3.9.4 and 3.4.7 from QNAP, nothing changes with 3.9.4.

dapaul
But everything works when I

But everything works when I use Windows 8.1 as an client, with same Configuration on the Server side. So the problem is not the QNAP USB port, its the macOS client.

Michael
.

Im not sure of the issue but the osx client is not being updated for the time being, so it wont work.

dapaul
Hello,

Hello,

with the same setup I also tried the eLicenser dongle. It is recognized by the eLicenser manager (not the same problem as iLok). But when I use it with Cubase I get a lot of eLincenser communication errors, wich not happens when the dongle is connected to the Mac directly.

Log in or register to post comments